Hopp til hovedinnhold
/
Foto: ONH / Thomas Strømstad

Studentene på Oslo Nye Høyskole er blant de mest fornøyde i landet 

Det har vært et annerledes år for alle, og studiehverdagen har ikke vært slik den pleier å være. Til tross for det sier tallene fra Studiebarometeret at studentene våre er blant de mest fornøyde i landet. Det er vi stolte av!

Publisert i Nyheter Tirsdag 8. februar, 2022 - 09:40 | sist oppdatert Tirsdag 19. april, 2022 - 14:07

Studiebarometeret er en årlig spørreundersøkelse fra NOKUT som tar tempen på opplevd studiekvalitet på studieprogrammene til høyskolene og universitetene i Norge.  

Oslo Nye Høyskole rangerer som nummer 3 på landsbasis 

På utsagnet: «Jeg er, alt i alt tilfreds med studieprogrammet jeg går på» svarer studentene på Oslo Nye Høyskole så godt at vi kommer på en tredjeplass på landsbasis. Det er andre året på rad vi får denne plasseringen – som vi er veldig stolte av.  

Har håndtert koronarestriksjoner godt 

2021 var et år preget av mye restriksjoner – spesielt for studenter. Det førte til nok et studieår preget av digital undervisning, også for de som går på campus.  

I årets undersøkelse har en del av spørsmålene i undersøkelsen vært knyttet til koronapandemien. En viktig forutsetning for å få studenter til å lykkes i studietiden, når mye må foregå digitalt, er nettopp god digital kompetanse. På spørsmålet «jeg tror kvaliteten på utdanningen er like god som den hadde vært dersom vi hadde hatt mer fysisk undervisning» plasseres høyskolen vår på en førsteplass av alle høyskoler og universiteter i landet.  

Rektor Cia Dunstrøm forteller at Oslo Nye Høyskole tar livslang læring på alvor gjennom å øke graden av fleksibilitet.  

- Det blir viktig å huske, også når pandemien er over, at digital undervisning ikke bare er en kriseløsning, men en nødvendighet for å møte dagens og morgendagens behov, understreker hun.  

Gode digitalt 

Vi ser at studentene våre er spesielt fornøyde med de digitale verktøyene vi bruker på Oslo Nye Høyskole. På spørsmålet «digitale verktøy brukes på en slik måte at jeg blir aktivt involvert i undervisningen» ligger vi på 1. plass. På spørsmålet «de faglige ansatte har nødvendig kompetanse til å bruke digitale verktøy i undervisningen» ligger vi også på topp.  

- Det er gledelig at studentene svarer at de er fornøyde med hvordan den digitale undervisningen har fungert, sier Cia Dunstrøm.  

studenter på oslo nye høyskole

Foto: ONH / Thomas Strømstad

Om Studiebarometeret 2021:  

NOKUT har for niende gang foretatt en studie om hvor fornøyde studentene er med sine studier og utdanningsinstitusjon i Norge. 

Undersøkelsen heter Studiebarometeret og resultatene kan du finne på studiebarometeret.no

Om lag 30 000 studenter har svart på undersøkelsen fra så godt som alle universiteter og høyskoler i Norge. Rundt 1 800 studieprogram er med. 


Vil du ha mer informasjon om studielivet på ONH?

Meld deg på vårt nyhetsbrev!


Tilbake til toppen