Hopp til hovedinnhold

Fagskole

The Design Thinking Process - TPPU2001 (7,5 sp)

Design Thinking er en prosess for innovasjon og utvikling av produkter og tjenester. Prosessen setter brukeren i sentrum for utvikling av konsepter som skaper verdi for organisasjoner eller for samfunnet generelt.

Opptakskrav: Generell studiekompetanse eller fagbrev/svennebrev 
Studiested: Nettstudier
Studiestart: Høst
Lånekassen: Kontakt ONF for informasjon om Lånekassen 
Eksamen: Nettbasert prosjektoppgave
Fysisk oppmøte: Nei
Undervisningsspråk Norsk

I samarbeid med næringslivet, lærere og medstudenter vil du i dette emne utforske og få praktisk erfaring i de ulike fasene innen Design Thinking. Du lærer teknikker og verktøy for å samle innsikt om brukernes behov og preferanser, og hvordan du kan anvende denne innsikten til å utvikle verdiforslag gjennom prototyping og testing. 

Vi ved fagskolen mener at studenter lærer best ved å løse problemer og ved å gjøre ting i praksis. Du vil derfor jobbe med praktiske øvelser, samarbeidsprosjekter og konkrete eksempler fra virkeligheten gjennom hele emnet. Vi har fokus på samhandling og samarbeidskompetanse, hvor deling av kunnskap og erfaringer er nødvendig for at du skal kunne oppnå et godt resultat. Etter å ha fullført alle læringsaktivitetene og levert eksamen, vil du kunne redegjøre for et verdiforslag, ved å forklare avgrensninger og faglige valg tatt gjennom prosessen. Du skal også kunne presentere verdiforslaget i en kort digital presentasjon.  

 

Hva lærer du?

I emnet Design Thinking Prosessen lærer du blant annet: 

  • Om konseptutvikling gjennom Design Thinking  
  • Om universell og bærekraftig utforming av produkter og betydning for brukere, organisasjoner og samfunnet 
  • Å presentere et verdiforslag på en overbevisende måte til potensielle kunder og oppdragsgivere 
  • Om teknikker og verktøy for selvledelse og samarbeid med andre i et team ved å erkjenne egne styrker og svakheter 
  • Om gruppeprosesser og hvordan man kommuniserer effektivt for å sikre at teamet fungerer godt og prosjektene går fremover
     

Hva kan jeg jobbe med? 

Ferdighetene du opparbeider deg i dette emnet, vil gi deg et solid utgangspunkt og forberede deg på en rekke karriereveier. 

Du vil kunne utføre oppgaver innen: 

  • Design og produktutvikling: Du kan bruke Design Thinking for å utvikle innovative løsninger som imøtekommer brukernes behov og skaper verdi for organisasjoner.
  • Bruker- og strategisk analyse: Du kan anvende dyptgående innsikt i brukerbehov for å veilede utviklingen av produkter og tjenester.
  • Kommunikasjon og presentasjon: Du vil kunne effektivisere din evne til å presentere verdiforslag til interessenter og potensielle kunder.

Hvem kan dette emnet passe for?

  • Innovatører og kreative tenkere: Det er ideelt for deg som ønsker å anvende kreative løsninger for å møte komplekse utfordringer.
  • Produkt- og tjenesteutviklere: Det passer for deg som ser etter metodikk for å forbedre og innovere i produkt- og tjenesteutvikling.
  • Teamledere og prosjektmedarbeidere: Det er for deg som ønsker å forbedre sin evne til å lede og samarbeide i teamorienterte prosjekter.

Dette er et fleksibelt emne og du kan studere når du vil og hvor du vil. Det er ingen obligatoriske samlinger eller oppmøteplikt.   

Pensumlisten tilgjengeliggjøres her i løpet av juni.

Arbeidskrav

Obligatoriske arbeidskrav må bestås for at studenten skal kunne gå opp til eksamen:  

  • Multiple choice-test. Vurderes til bestått /ikke bestått. 

Eksamen

Eksamen består av tre innleveringer: 

  • Prosjekteksamen: Prosessbok med løsningsforslag   
  • Individuelt refleksjonsnotat som redegjør for prosessen og egen læring 
  • En digital video-presentasjon av løsningsforslaget 

Innleveringer blir vurdert i kombinasjon, noe som resulterer i én avsluttende emnekarakter A - F.