Hopp til hovedinnhold
student jobber på oslo nye høyskoles læringsplattform qybele

Qybele - din læringsplattform

Qybele er læringsplattformen og ditt viktigste verktøy under studiene. Der finner du alt du trenger - utenom de fysiske pensumbøkene. Plattformen gir deg en fleksibel og tilpasset studiehverdag. Dessuten er Qybele blitt rangert som den aller beste læringsplattformen i landet!  

Qybele på topp i studentundersøkelse

I den årlige nasjonale undersøkelsen av studenter i høyere utdanning i Norge, Studiebarometeret, rangerer ONH på topp på påstanden: Bruken av digital læringsplattform fungerer godt på studieprogrammet mitt.

Mens de fleste høyskoler og universiteter i Norge benytter kjente internasjonale læringsplattformer som for eksempel Canvas, har ONH bygget sin egen plattform – nemlig Qybele.

Qybele hjelper deg med å holde oversikten over timeplanen og progresjonen i emnene du tar. De digitale ressursene er lett tilgjengelig. Du deltar gjennom digitale klasserom og kan kommunisere med både lærere og medstudenter. 

Pensumet i emnene blir presentert gjennom blant annet: 

 • forelesninger (live og forhåndsinnspilte)
 • tekster
 • videomateriell
 • quizzer
 • podcast
 • interaktive og infografiske bilder
 • øvingsoppgaver og tester med fasit 

Innholdet i Qybele er utrolig bra, og mitt inntrykk er at det både har høy kvalitet og er veldig omfattende sammenliknet med andre skoler som tilbyr nettstudier.
– Helene Ragnhild Andersen, tidligere nettstudent på Oslo Nye Høyskole

  Qybele er en alt-i-en-løsning
  Samme hva studentene skal gjøre relatert til studiet sitt, så ligger svaret i Qybele. Digitale læremidler, øvingsoppgaver, meldingssystem, gjennomføring av digital eksamen, opprettelse av kollokviegrupper, timeplan, kommunikasjon med nettlærere, emneansvarlige eller administrasjonen – alt skjer i Qybele. At alt er på ett og samme sted er veldig praktisk.

  En plattform utviklet for studentene
  Qybele-teamet ved høyskolen gjennomfører flere undersøkelser i året for å forstå hva studentene ønsker seg av nye funksjoner og forbedringer i systemet. Denne informasjonen går rett til utviklerteamet, som sakte, men sikkert gjør plattformen mer og mer brukervennlig.

  Qybele oppleves oversiktlig og ryddig. Det er gode menyer og oversikt jevnt over evnene. Det virker til å være en fast mal om hvordan det skal se ut i de fleste emnene, som gjør overgang fra et emne til et nytt enklere. Det er forutsigbarhet. Det er også enkelt å ta kontakt med lærere og andre i personalet gjennom mine saker i Qybele, som for meg, fører til at skolen ikke føles så langt unna selv som nettstudent. Det virker også som at tilbakemeldinger om plattformen blir tatt i betraktning for å videre utvikle den slik at det blir enklere for studenter å ta i bruk plattform. Qybele oppleves som det er utviklet for studenter av studenter.
  - Nettstudent på Bachelor i anvendt psykologi ved Oslo Nye Høyskole

  Fra 2019 og frem til i dag har utviklerteamet gjennomført fire grundige målinger av brukeropplevelsen hvor hundrevis av studenter har rangert ulike deler av systemet.

  For hver ny måling ser vi små positive forbedringer i studentens vurdering av plattformen – dette er veldig gøy, og noe studentene legger merke til.
  Mathias Nesheim, prosjektleder for digital læring/produkteier Qybele ved Oslo Nye Høyskole


   Les mer om nettstudiene våre her.
    

   • digitale læremidler for alle emner du skal ta i form av blant annet videoer, tekster, oppgaver og podcaster
   • kurs i studieteknikk og akademisk skriving, så du skal være rustet for den nye studiehverdagen 
   • oversikt over tilgjengelige medstudenter å snakke/ jobbe med
   • oversikt over dine kommende oppgaver/arbeidsliste – så du lett skal kunne prioritere det som haster mest
   • informasjon og kommunikasjon fra og med høyskolen
   • muligheten til å melde inn, rapportere og dele din mening med ansatte på høyskolen eller konfidensielt med tillitsvalgte i klassen 

   Du får tilgang til Qybele med en gang du starter på studiene.

   Studerer du på campus er det oppstart i august, og vil få tilgang til Qybele på studiestartsdagen.

   Er du nettstudent kan du få tilgang mellom 1. august-15. september på høstsemesteret, eller 15. desember-1. februar på vårsemesteret.

   Om du skal ta emner på sommersemesteret er det egne datoer. 

   Som nettstudent får du din egen nettlærer som du kan sende spørsmål til. Nettlæreren skal svare innen 48 timer. Studerer du på campus har du emneansvarlige som du kan stille spørsmål til om du ikke gjør det i forelesningen.

   Arbeidskravene blir tilgjengelig for deg gjennom Qybele.

   De digitale eksamene tar du i Qybele. Les mer om eksamen her.