Hopp til hovedinnhold

Psykologi - en utdanning med mening

Psykologi handler om å forstå mennesker. Hvordan vi tenker, føler og reagerer. Det å ha kompetanse og kunnskap om mennesker og hvordan vi fungerer og samhandler, vil alltid være etterspurt i mange ulike deler av arbeidsmarkedet. I tillegg er det både givende og meningsfullt å jobbe med.

Søk studier      

Se alle psykologistudiene

Ulike lengder på studiene – finn det som passer deg  

Hos oss kan du ta enkeltemner, årsstudier, bachelorprogrammer eller et helt femårig masterløp som gir en mastergrad i psykologi. Uavhengig om du ønsker å studere psykologi på nett eller på campus kan du finne det studiet som passer deg best.   
 
På bachelornivå
kan du velge mellom fire forskjellige grader; bachelor i anvendt psykologibachelor i psykologisk helsearbeidbachelor i organisasjonspsykologi og bachelor i HR, ledelse og organisasjonspsykologi

I bachelorgradens siste studieår skal du velge 2 valgemner. Dette gir deg mulighet til å fordype deg i psykologiemner du finner ekstra interessante - eller emner vi tilbyr fra et annet institutt. Vi tilbyr også internship som et valgemne, som senere kan gi deg et fortrinn når du skal ut i arbeidslivet. Dersom du er reiselysten og klar for å prøve noe helt nytt, kan du også ta et semester i utlandet.

Se også: Videre studiemuligheter på psykologi

De ulike årsstudiene kan spisse deg inn mot akkurat det du ønsker å jobbe med eller gi deg et godt utgangspunkt for videre studier. Du kan velge mellom; årsstudium i psykologi, årsstudium i psykisk helse i skolenårsstudium i idrettspsykologiårsstudium i miljøterapi eller årsstudium i organisasjonspsykologi.

Eirik Kjelstrup er høyskolelektor på psykologi og fallskjermhopper. Han forsker på folk som driver med ekstremsport og vi har spurt han om hva som skjer med kroppen når vi hopper i fallskjerm.

Fruktbart læringsmiljø med fokus på trivsel  

På alle studiene våre står læring i sentrum, og vi har stort fokus på ulike læringsmetoder. Som en sentral del av dette er de digitale læremidlene - der både vår digitale læringsplattform Qybele og våre ansatte er i konstant utvikling for å kunne være blant de beste i Norge på dette området.

På psykologistudiene blir du en del av et engasjert læringsmiljø og kommer tett på de faglige ansatte. 

Interessert i å få en smakebit på psykologiens verden? Sjekk ut podkasten Psykt interessant – laget av fagstaben på institutt for psykologi!

Bestill gratis studieveiledning