Skryter av studentmiljøet på kiropraktikkstudiet
Henrik valgte å studere kiropraktikk fordi han ville hjelpe mennesker med skader og smerter - på samme måte som han fikk hjelp fra kiropraktorer da han selv var skadet. Etter at han fullførte utdannelsen i England, fikk Henrik jobb hjemme i Norge. Les mer om hans fine studietid og livet som kiropraktor.
Publisert i Karrierehistorier Onsdag 24. juli, 2024 - 09:23 | sist oppdatert Mandag 5. august, 2024 - 14:53
Navn: Henrik Bye
Alder: 26 år
Hva studerte du og når var du ferdig? Kiropraktikk ved HSU og var ferdig i 2023.
Hvorfor valgte du Oslo Nye Høyskole?
Jeg valgte Oslo Nye Høyskole på grunn av deres sterke samarbeid med Health Sciences University (HSU), tidligere AECC University College. Dette samarbeidet gjorde overgangen til et helsestudium i utlandet mer sømløst og ga meg muligheten til å nøye vurdere om jeg virkelig ønsket å studere innenfor dette feltet før jeg tok det store steget med å flytte til England.
Hvordan fant du ut av at det var kiropraktikk du ville studere?
I lang tid har jeg slitt med idrettsskader fra min tidligere hockeykarriere, og kiropraktorer har hjulpet meg mer enn jeg kunne ha forestilt meg. I tillegg har familiemedlemmer også opplevd betydelig lindring av rygg- og nakkeplager gjennom behandling fra kiropraktor. Som en aktiv person som verdsetter trening og søker en engasjerende hverdag der jeg kan møte og hjelpe mennesker daglig, var det et enkelt valg for meg å bli kiropraktor.
HSU ligger i Bournemouth. Hvordan er byen?
Det er en fantastisk by som ligger langs sydkysten i England. Der er det fine strender, og et sosialt og bra uteliv. Som student finner du mange fine tilbud i byen.
Hvordan opplevde du studentmiljøet? Hva slags arrangementer er det ila året?
Studentmiljøet kan jeg ikke snakke godt nok om - spesielt det norske miljøet. Det er arrangementer gjennom hele året, både norske og internasjonale, med alle studentene på skolen. Hvis jeg skal nevne noen så er det julebordet og russerebus som skiller seg ut, men det er mange flere arrangementer som også er bra.
Deltok du i noen studentorganisasjon eller lignende?
ANSA er en veldig bra organisasjon som tilbyr mange fordeler og arrangementer for internasjonale studenter. Du har også mange forskjellige idretter du kan være med på - alt fra fotball, rugby, golf, håndball, cross fit og mange flere.
Hva var det mest spennende emnet i løpet av studietiden?
Det var definitivt de praktiske fagene hvor vi lærte forskjellige teknikker og behandlinger. Og å kunne jobbe aktivt og tett på lærerne med faktiske pasienter i skoleklinikken.
Har du hatt noen utfordringer i studietiden?
På starten var den største utfordringen språkbarrieren og å lære seg ny terminologi på et annet språk.
Hvordan kom du deg gjennom dem?
Jeg la inn ekstra tid til studiene. Hvis jeg kunne gått tilbake og gjort noe annerledes, ville det nok vært å kjøpe en engelsk anatomibok for å skumme gjennom før studiestart.
Har du noen studietips til kommende studenter?
Det beste du kan gjøre er å følge læringsmålene gjennom året og unngå å havne på etterskudd. Etabler gode rutiner og bli godt kjent med skolens bibliotek og nettsider -dette vil definitivt gjøre ting mye enklere. Å lage korte sammendrag fra forelesningene kan også være svært nyttig. Og ikke minst, søk kontakt med medstudenter både i din egen klasse og i klassene over deg.
Hva har du jobbet med siden du fullførte studiet?
Jeg gikk i jobb rett fra studiet. I dag jobber jeg på Eureka Kiropraktikk, en klinikk i Sandvika.
Hva går jobben din ut på?
Som kiropraktor jobber jeg med å hjelpe pasienter med muskel- og skjelettplager og -skader for å forbedre livskvaliteten deres. I tillegg arbeider vi med å forebygge tilbakevending av slike plager. Vi jobber også tett med annet helsepersonell, som leger og fysioterapeuter, for å kunne gi en helhetlig behandling til pasienten. Vi kan også henvise til spesialister og gi sykemelding som en del av helsetjenesten.
Hva er mest utfordrende med jobben?
Nå har ikke jeg jobbet veldig lenge, men å møte pasienter som har mange utfordrende plager kan sette preg på arbeidsdagene. Det er også utfordrende når det tar lengre tid enn forventet å se forbedring hos pasienten. Og i noen tilfeller hvor det ikke er så mye vi kan gjøre - det kan være utfordrende som kiropraktor.
Hva er det morsomste med jobben?
Det er definitivt å hjelpe mennesker med økt livskvalitet og prestasjonsevne, og som i noen tilfeller har slitt med det i flere år. Å kunne hjelpe dem til en bedre hverdag er veldig givende.