Internship - ERN6030 (10 sp)
Internship er et emne og en mulighet for deg til å skaffe praktisk arbeidserfaring fra en virksomhet i fagrelevant arbeid. En praksisplass gjennom internship er også med på å styrke din CV og gi deg kontakter i arbeidslivet.
Opptakskrav: | Generell studiekompetanse + bestått minimum 120 studiepoeng i bachelorgraden i ernæring |
Studiested: | Nettstudier og på Campus (stedlig undervisning forutsetter nok påmeldte studenter) |
Studiestart: | Høst og vår |
Lånekassen: | Godkjent |
Eksamen: | Nettbasert |
Fysisk oppmøte: | Nei |
Samling: | Nei |
Plassering: | Femte semester |
Tidsramme: | 6 uker fulltids studieinnsats tilsvarende 225 timer. Det kreves minimum 80% oppmøte for å få internship godkjent. |
Om emnet
Internship er et valgfritt emne som gir studenten en unik mulighet til å tilegne seg praktisk arbeidserfaring innenfor en bedrift/institusjon/organisasjon som har sitt virke innen ernæring og helse. Relevant yrkeserfaring som studenten tilegner seg gjennom et slikt internship er med på å styrke studentens CV, gir gode muligheter til å opprette kontakter i arbeidslivet og gir studenten mulighet til å anvende teoretiske og faglige kunnskaper og ferdigheter.
Kunnskap
- har kunnskap om sammenhenger mellom, og forskjellen på, teori og praksis innenfor fagfeltet.
- har kunnskap om en virksomhets arbeidsområder og arbeidsmetoder, samt daglig virke.
- kjenner til virksomhetens egenart og plass i samfunnet.
- har kunnskap om rollen som arbeidstaker i en virksomhet
Ferdigheter
- kan anvende og bygge videre på faglig kunnskap og praktiske ferdigheter i yrkessammenheng.
- kan anvende ulike metoder og verktøy som er gjeldende innen virksomheten.
- kan reflektere over egen faglig utøvelse og justere denne under veiledning.
- kan beherske relevante faglige verktøy, teknikker og uttrykksformer.
- kan finne, vurdere og henvise til informasjon og fagstoff, og framstille dette slik at det belyser en problemstilling.
Generell kompetanse
- kan planlegge og gjennomføre ulike arbeidsoppgaver, som er i tråd med de krav og retningslinjer som er gitt.
- kan formidle sentrale temaer, problemstillinger og løsninger både skriftlig og muntlig, og kan utveksle faglig synspunkter med andre.
- har forståelse for relevante fag- og yrkesetiske problemstillinger.
- har erfaring med arbeidsmetoder som benyttes i arbeidslivet.
- har forståelse for hvordan formelle og uformelle normer og bedriftskulturer former arbeidshverdagen.
- kjenner til viktigheten av nettverksbygging og karriereutvikling.
Arbeidskrav
- godkjent plan for internship
- gjennomføring av oppfølgingssamtale med en gitt kontaktperson fra Oslo Nye Høyskole
- arbeidsattest fra arbeidsgiver som bekrefter arbeidsoppgaver og arbeidsmengde
Vurderingsform
- hjemmeeksamen i form av en avsluttende skriftlig rapport på 2 500 ord (+/- 10% ) som vurderes til bestått/ikke bestått.