Hopp til hovedinnhold
Samlingsbasert

Psykisk helse i skolen (30 sp) - samlingsbasert

Jobber du i skolen og ønsker å øke kompetansen din om mental helse blant barn og unge? Gjennom dette samlingsbaserte studiet får du verdifull kunnskap og ferdigheter for å styrke trivsel og psykisk helse hos de yngste i samfunnet. Studiet er skreddersydd for deg som jobber i grunnskolen, videregående skole eller på andre måter har en rolle i barn og unges hverdag.

Opptakskrav:Generell studiekompetanse
Studiested:Samlingsbasert undervisning 
Studiestart:Høst
Studieomfang:Deltid
Lånekassen:Godkjent
Eksamen:Skriftlige og muntlige vurderinger
Fysisk oppmøte:Ja

Hvorfor bør du ha fokus på psykisk helse i skolen?

Skolen er en sentral arena for å fremme god psykisk helse, og som fagperson har du en unik mulighet til å bidra til det. I løpet av dette studiet får du innsikt i hvordan du kan være med på å styrke elevenes trivsel og læring gjennom tidlig innsats og gode relasjoner. Studiet gir praktiske og teoretiske verktøy som kan brukes direkte i møte med elever.

Hvem passer studiet for?

Studiet Psykisk helse i skolen er aktuelt for lærere, rådgivere, miljøarbeidere, sosiallærere og andre som arbeider tett med barn og unge. Det er også relevant for deg som jobber med fritidsaktiviteter eller i helsefremmende tiltak, der psykisk helse er et viktig tema.

raised hand and boy student in classroom with teacher for learning
Foto: Getty Images

Hva lærer du?

Når du fullfører dette studiet, vil du ha kunnskap og ferdigheter som styrker din evne til å støtte barn og unges psykiske helse i hverdagen. Du vil blant annet lære mer om:

  • Hvordan tidlig innsats kan forebygge utfordringer knyttet til psykisk helse
  • Relasjonens betydning for trivsel og utvikling hos barn og unge
  • Praktiske tilnærminger til å møte barn og unge i vanskelige situasjoner
  • Hvordan skolemiljø og samarbeid med foresatte påvirker psykisk helse


Fordeler med dette studiet

Økt kompetanse og nye muligheter

Gjennom dette studiet får du dypere innsikt i hvordan du kan støtte elever og bidra til et godt psykososialt miljø på skolen. Kompetansen kan styrke din profesjonelle rolle og gjøre deg bedre rustet til å forebygge og håndtere utfordringer i skolehverdagen.

Bidra til barnas livsmestring

Kunnskap om psykisk helse er viktig for forståelsen av og læren om livsmestring i skolen. Dette fordi det gir både lærere og elever et solid grunnlag for å forstå, håndtere og fremme god psykisk helse.

Relevant for spesialiserte roller

Kunnskapen du tilegner deg kan bidra til at du kvalifiserer for roller med mer ansvar, for eksempel som ressursperson innen skolehelsetjenesten, rådgiver, eller miljøarbeider med fokus på psykisk helse.

Fleksibel undervisningsform

Studiet er lagt opp som et samlingsbasert tilbud, slik at du kan kombinere jobb og utdanning. Gjennom fysiske samlinger på campus i Oslo får du praktisk læring og mulighet til å bygge nettverk med andre fagpersoner. Du får også tilgang til digitale ressurser som støtter deg i læringsprosessen.

Styrket verdi som ansatt

Med denne videreutdanningen blir du en verdifull ressurs på din arbeidsplass, og kompetansen du får kan bidra til et bedre skolemiljø for både elever og kolleger. Arbeidsgivere verdsetter ansatte som kan jobbe forebyggende og helsefremmende.
 

Videre studiemuligheter

Dette studiet gir deg mulighet til å fordype deg i tematikken rundt psykisk helse, spesialpedagogikk, eller skoleledelse. Du kan velge å fortsette på årsstudiet i psykisk helse i skolen, som igjen kan gi deg innpass til en bachelorgrad i psykologi eller andre spennende utdanninger. 

Samlingsbasert undervisning

Studiet er samlingsbasert og gir deg fleksibilitet til å kombinere en spennende utdanning med jobb. Du vil delta på fysiske samlinger på campus i Oslo som gir deg mulighet til praktisk læring og nettverksbygging med andre fagfolk, ledet av våre dyktige og engasjerte undervisere. Samtidig får du tilgang til digitale ressurser gjennom læringsplattformen Qybele, som inkluderer undervisningsvideoer, fagartikler, arbeidskrav og et kommunikasjonsverktøy der du kan diskutere faglige temaer med veiledere og medstudenter. Les mer om fordelene ved samlingsbaserte studier

Samlingene foregår på vårt campus på Adamstuen i Oslo.  

Agenda for samlingene og eventuelt forberedelsesmateriell sendes ut i forkant av hver samling.  

Merk deg følgende datoer allerede nå: 

  • 4.-5. september 2025
  • 6.-7. november 2025
  • 29.-30. januar 2026
  • 16.-17. april 2026

Tilbake til toppen