Hopp til hovedinnhold
/
May-Linda på kontoret til FN-sambandet (Foto: Privat)

May-Linda, nettstudent på freds- og konfliktstudier

May-Linda (25) studerer freds- og konfliktstudier som nettstudent og har nå internship i FN-sambandet i Tromsø. I dette portrettet forteller hun om sin erfaring med hvordan det er å ha internship, og hvordan hun synes det er å studere på Oslo Nye Høyskole.

Publisert i Studenthistorier Torsdag 4. november, 2021 - 14:01 | sist oppdatert Mandag 28. mars, 2022 - 15:04

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les mer om freds- og konfliktstudier

Jeg heter May-Linda, er 25 år og kommer fra Balsfjord i Troms. 

Jeg er nettstudent på heltid og tar en bachelorgrad i freds- og konfliktstudier på Oslo Nye Høyskole.  

Jeg er snart halvveis i bachelorgraden min og stortrives som student hos ONH. Høyskolen er imøtekommende og fremstår som opptatt av å skape en verdifull studiehverdag - også for nettstudentene! Nettverket som ONH har tilgjengelig er mangfoldig og faglig sterkt, noe som skaper en motiverende og inspirerende studietid – samtidig som det bygger broer ut i arbeidslivet.  

En god vei ut i arbeidslivet er internship-ordningen. På tampen av mitt andre semester valgte jeg å hoppe i det – og snekret sammen en internship-søknad. Grunnen til at jeg valgte å søke meg ut i internship er skolen sin bevisstgjøring på at dette er en gyllen mulighet for å bli kjent med arbeidslivet innen vårt fagfelt. De erfaringene og det nettverket man bygger ute i et internship kan åpne nye dører og synliggjør mulighetene som finnes etter studietiden. I et internship møter en både ferske og erfarne fagfolk, med variert utdanningsbakgrunn. Jeg vil hevde at nettverksbygging er noe av det smarteste en gjør på et så bredt fagfelt som internasjonale studier er - nettopp fordi dette kan komme til nytte senere i karrieren.  

May-Linda på kontoret i FN-sambandet

May-Linda på kontoret til FN-sambandet (Foto: Privat)

Våren 2021 valgte jeg å sende en åpen forespørsel til FN-sambandet i Tromsø. Jeg sendte dem en mail og forhørte meg om muligheten for å være intern hos dem høsten 2021. Til stor glede var de positive til dette. Etter at de hadde mottatt søknaden og CVen min inviterte de meg på intervju. På intervjuet fikk jeg møte de faste ansatte på arbeidsplassen og de fikk møte en engasjert student fra ONH. Intervjuet var spennende og nervevrakende på samme tid, men til tross for nerver fikk jeg tilbud om internship. Fire måneder senere hadde jeg min første arbeidsdag hos FN-sambandet i Tromsø.  

Som intern hos FN-sambandet får jeg muligheten til å være med på formidling av FN sitt arbeid. Jobben går hovedsakelig ut på å holde FN-rollespill, foredrag og filmvisninger for barn og unge, samt for andre eksterne aktører. FN-sambandet har veiledet meg og vist meg stor tillit til at jeg selv kan stå for formidlingen når vi er ute på oppdrag. Å kunne formidle temaene innen mitt fagfelt til barn og unge er utrolig givende og motiverende. For høsten 2021 er temaet “Atomnedrustning, USA og Iran-konflikten". For å formidle en så kompleks konflikt benytter vi oss av rollespill. Elevene går da inn i rollen som delegater i Sikkerhetsrådet og skal forsøke å forhandle seg frem til en resolusjon. Dette er en utrolig gøy og spennende måte å formidle internasjonale relasjoner. FN-sambandet jobber også kontinuerlig med å spre kunnskap om bærekraftsmålene og FNs rolle i verden. Dette betyr at jeg i stor grad får muligheten til å styrke min faglige forståelse underveis i internshipet. 


Tilbake til toppen