Hopp til hovedinnhold
Utenlandsstudier

Veterinærstudier i Sentral-Europa

Studer til veterinær ved anerkjente University of Veterinary Medicine (UniVet) i Ungarn gjennom ONH Education. Her blir du en del av et internasjonalt studentmiljø med dyktige spesialister på foreleserlisten. 

Registrer deg for å motta viktig informasjon om medisin, tannlege og veterinærstudier i Sentral-Europa

 

ONH Education, en underenhet av Oslo Nye Høyskole, samarbeider med UniVet i Ungarn, som tilbyr veterinærstudier til norske studenter. Vi hjelper deg gjennom hele søknadsprosessen og fungerer som mellomledd mellom deg som søker og universitetene. 

I løpet av 20 år har vi hjulpet tusenvis av studenter med å komme inn på sitt drømmestudium og kjenner systemet og opptaksprøvene godt. Vi er dine rådgivere på veien og ordner alt det praktiske for deg slik at du kan bruke din tid til å forberede deg til opptaksprøvene – og på sikt på veterinærstudiene, tannlege- eller legestudiet.   

veterinærstudent

Minstekrav og opptaksprøve

For å komme inn på det universitetet du ønsker, må du bestå en opptaksprøve hvor du blir testet i biologi, kjemi og medisinsk fagterminologi. Opptaksprøvene er digitale og avholdes 1–2 ganger i året (mellom mars og juni). Studiestart er i september samme år.  

UniVet krever ikke at du har biologi og kjemi fra videregående, men du blir testet i disse temaene på opptaksprøven. Forbered deg til opptaksprøvene med blant annet intensivkurs og tidligere opptaksprøver. 

Les mer om lærestedet i Ungarn for informasjon om opptakskrav og kostnader.

For å søke på universitetene i Sentral-Europa, må du gjøre følgende:

1.Registrer deg med skjemaet under for å motta mer informasjon fra oss om opptaksprøver, søknader, studier og universiteter.

2. Når du har bestemt deg for hva du vil søke på, melder du deg på opptaksprøver her. 

3. Når vi har mottatt din påmelding, vil du få en e-post fra oss med en lenke til Min side. Her vil du finne all informasjon angående din(e) opptaksprøve(r) og den videre søknadsprosessen.

4. Forbered deg godt til opptaksprøvene! Vi tilbyr digitale intensivkurs i biologi, kjemi og medisinsk fagterminologi/engelsk.

5. Mange dokumenter må sendes til universitetet før du kan ta opptaksprøven (som vitnemål/karakterutskrift på norsk og engelsk, helseattest, CV, motivasjonsbrev og kopi av pass og passbilde). En fullstendig liste over disse dokumentene får du tilgang til så snart du har meldt deg på opptaksprøver. Dette er unikt for hvert universitet, så les nøye på Min Side.