Hopp til hovedinnhold
Nettstudier

Årsstudium i HR og ledelse

Er du interessert i HR, organisasjon og ledelse, og ønsker å lære mer om hvordan mennesker og organisasjoner fungerer? Med et årsstudium i HR og ledelse lærer du om sentrale temaer og prosesser som er relevante for arbeidslivet, noe som er viktig for oss som arbeidstakere og ikke minst for organisasjoners suksess.

* Pris pr. semester. Registreringsavgift og utgifter til materiell kommer i tillegg
Opptakskrav: Generell studiekompetanse
Studiested: Nettstudier
Studiestart: Høst og vår
Studieomfang: Heltid og deltid
Lånekassen: Godkjent
Eksamen: Nettbasert
Fysisk oppmøte: Nei

HR og ledelse er fagdisipliner i vekst og det er økende etterspørsel etter kompetanse i å lede de menneskelige ressursene i en organisasjon.  

Hvorfor velge årsstudium i HR og ledelse?

Årsstudiet passer for deg som er interessert i HR og ledelse, ønsker å lære mer om hvordan mennesker og organisasjoner fungerer, og kunne tenke deg å jobbe med mennesker. Det vil også egne seg godt for de som er ledere uten formell kompetanse innen HR, personalledelse eller ledelse. Studiet vil gi deg en bred og grunnleggende introduksjon til HR og ledelse, og et solid faglig påfyll innen tematikk som er relevant for arbeidslivet.

Læringsplattformen Qybele blir ditt viktigste verktøy under studiene. Du får tilgang til undervisning, oversikt over timeplan og arbeidskrav. Du får personlig veiledning og gode kommunikasjonsverktøy for å diskutere og snakke med medstudenter. I tillegg vil en studentrådgiver følge deg gjennom hele studietiden. 

Hva lærer du i HR og ledelse?

Vi har fokus på å tidlig etablere et fruktbart og aktivt læringsmiljø, hvor du og medstudentene dine blant annet bruker hverandre som ressurser i læringsarbeidet. 


På dette studiet lærer du blant annet om: 
 

  • HR– temaer som rekruttering og seleksjon, norsk arbeidsrett, lederstøtte og lederutvikling, kompetanseutvikling og HR-analyse
  • Sentrale ledelsetemaer som e-ledelse, konsekvenser av ledelse for produktivitet og trivsel, destruktiv ledelse og teamledelse
  • Å kunne planlegge og utvikle endrings- og utviklingsarbeid – som ivaretar både bedriften og arbeidstakers behov
  • Kommunikasjon og relasjonsforståelse i organisasjoner og om ledelse som vitenskapelig fagområde med sentrale teorier og perspektiv 
     

Videre studier

Hvis du ønsker å studere videre etter årsstudiet, kan du fortsette på bachelor i HR, ledelse og organisasjonspsykologi på nett hos oss. Alle emnene i årsstudiet inngår også i bachelorprogrammet, og dermed får du innpass for emnene du allerede har tatt. Dette forutsetter at du har godkjent de 60 studiepoengene fra årsstudiet.

Se alle studier ved ONH

Tilbake til toppen