Bachelor i HR, ledelse og organisasjonspsykologi – nettstudium
Bachelor i HR, ledelse og organisasjonspsykologi gir deg et solid fundament til å jobbe med HR- og personalfaglige oppgaver i et arbeidsliv som stadig endrer seg. Dette er også nyttig for ledere som ønsker å oppdatere sin fagkunnskap innen strategi, arbeidsrett, ledelse og HMS.
Hva lærer du?
Denne bacheloren er flerfaglig og gjør deg bedre rustet til å navigere i et arbeidsliv som blir stadig mer komplekst. Her vil du lære om hvordan menneskelige faktorer er relevante for virksomheters måloppnåelse samtidig som du også lærer om medarbeideres trivsel og tilværelse på jobb. Du vil lære om:
• Kompetanseutvikling
• Prestasjonsvurdering
• Arbeidsrett
• Strategi
• Lederutvikling
• Lederstøtte
• Kommunikasjon og konflikthåndtering
• Rekrutteringsprosessen
• Mangfold, inkludering og likestilling
• Personalledelse og HMS
• Endring og omstilling
• Organisasjonskultur og arbeidsmiljø
Jobbmuligheter og videre studier
Bachelorprogrammet i HR, ledelse og organisasjonspsykologi er yrkesorientert og du får mulighet til å lære basert på konkrete, praktiske caser. Det du lærer er relevant enten du ønsker å jobbe i Norge eller internasjonalt.
Etter studiene kan du blant annet jobbe i/med:
- HR-avdelinger/ HR-funksjoner i offentlig sektor og privat sektor
- Konsulentfirmaer innen organisasjonsutvikling og rekruttering
- Offentlig forvaltning med saksbehandling og personaloppfølgning
- Kunnskapsbedrifter
Typiske titler i en virksomhet kan være HR-konsulent, HR-rådgiver, HR Business Partner og HR-leder.
Bachelorgraden gir deg også et solid fundament for å ta videre studier på masternivå relatert til HR, ledelse og organisasjonspsykologi.
Du kan også søke på master i psykologi hos oss (krever minimum 80 studiepoeng i psykologi), eller søke opptak på andre høyskoler eller universiteter, både i Norge og utlandet.
Valgemner og mulighet for internship
Ved ONH tilbyr vi derfor muligheten til å ha internship som et av de valgfrie emnene i graden. Gjennom et internship får du innblikk i arbeidslivet, og kunnskap og erfaring som er relevant på CV’en.
Mange bygger også viktige relasjoner som kan være viktige for å få jobb etter studier. Du kan også velge mellom andre relevante valgemnet som inkluderer blant annet økonomi, fordypning i fremtidens arbeidsliv, endringsledelse og bedømming- og beslutningspsykologi.
Merk at det ikke undervises i alle valgemnene til enhver tid.
Obligatoriske samlinger i studiet
I løpet av bachelorprogrammet må du delta på to obligatoriske samlinger. Du velger mellom noen oppgitte datoer når semesteret er i gang.
Det er samling i følgende emner:
- PSY1080 Innføring i ledelse (nettbasert samling) – 1. semester
- PSY2740 Kommunikasjon og konflikt i arbeidslivet (nettbasert samling) – 4. semester
Å studere på nett
Læringsplattformen Qybele blir ditt viktigste verktøy under studiene. Her får du tilgang til en rekke ulike læremidler, som digitale forelesninger, oppgaver og tekster. Det er også her du får tilbakemelding på arbeidskrav. I Qybele har du også mulighet til å danne kollokviegrupper og kommunisere med dine medstudenter.
Som nettstudent får du personlig veiledning av et fagteam, egen studentrådgiver, samt mulighet for veiledning fra karrieretjenesten. Les mer her.
Organisasjonspsykologien handler om organisatoriske, sosiale og psykologiske prosesser som har betydning for aktørene i arbeidslivet.
Dagens arbeidsliv er i stadig endring. For å møte behovene til dagens og fremtidens arbeidsliv må HR både ta hensyn til organisasjonens produktivitet, og strategiske målsetninger samtidig som fokuset på og hensynet til medarbeidernes velvære og arbeidshverdag står sentralt.
Emnet har til formål å gi studentene bred kunnskap om ledelse som vitenskapelig fagområde med sentrale teorier og perspektiv. Videre tar emnet for seg hvordan synet på ledelse har endret seg i takt med samfunnsutviklingen og hvordan kunnskapsutviklingen møter nasjonale forhold og regelverk.
I dette emnet får du en innføring i sentrale trender og endringer som påvirker arbeidsliv og arbeidsplasser. Eksempelvis globalisering og migrasjon, økt levealder og lengre karrierer og mangfold.
I dette emnet vil du få kunnskap om ulike fremgangsmåter for å identifisere endringsbehov og gjennomføre endring- og utviklingsprosesser i en organisasjon.
I dette emnet får du en innføring i arbeidspsykologisk teori og forskning. Du vil også lære om tematikk som utbrenthet, sykefraværsproblematikk og arbeidsevne.
I dette emnet lærer du om hvordan det psykososiale arbeidsmiljøet kan fremme eller hemme trivsel, samarbeid, stress, mestring og jobbutførelse.
Psykologi som fag og vitenskap gir en innføring i psykologiens historie, psykologi som fagområde og som vitenskapelig disiplin. Du får også viktig biografisk kunnskap om sentrale enkeltpersoner som har hatt stor betydning for psykologiens utvikling.
Dette emnet tar opp sentrale spørsmål knyttet til personalarbeid i en virksomhet
Strategisk HRM er en helhetlig og målrettet måte å tenke på omkring ledelse av menneskene i organisasjonen
Her lærer du å bruke verktøy for å gjennomføre grundige analyser i forbindelse med valg og strategi i en organisasjon.
Arbeidsrett handler om de juridiske rammene for ledelse og HR-praksis i norske virksomheter.
Konflikter og destruktiv samhandling, som mobbing, er utfordrende aspekter for mange arbeidsplasser og kan ha store ringvirkninger.
Det er utviklet en særegen norsk lederstil tilpasset det norske arbeidslivet.
Dette emnet gir deg en fordypning i sentrale forskningsmetoder som brukes i anvendt psykologisk forskning. Sentrale temaer er ulike kunnskapstradisjoner innen forskningsmetode og hvordan forskningsspørsmål kan besvares og undersøkes ved hjelp av både kvantitative og kvalitative fremgangsmåter.
I bachelorprosjektet skal studenten anvende sin kunnskap om, og forståelse for, teorier og metoder innen HR, ledelse og organisasjonspsykologi i analysen av en bestemt problemstilling.
I dette emnet lærer studenten om hvordan man kan planlegge og organisere endrings- og utviklingsarbeid, for eksempel i forbindelse med innføring av ny teknologi samt hvordan endringer drives frem, eksempelvis top-down eller bottom-up.
I dette emnet lærer du om forholdet mellom arbeid og helse i Norge. Emnet fokuserer på de overordnede linjene der «de fire store» indikatorene for arbeid og helse er i sentrum: arbeidsdeltakelse, sykefravær, uførhet og arbeidsledighet.
Innføring i generell psykologi gir deg en grunnleggende innføring i psykologiens hovedprinsipper og i bredden og mangfoldet i moderne psykologi. Du lærer også om sentrale enkeltpersoner som har hatt stor betydning for psykologiens utvikling, og faglige og etiske perspektiver innenfor ulike psykologiske retninger.
I dette emnet lærer du om hvilke faktorer som påvirker miljøatferd, og om konkrete strategier for å fremme miljøvennlig atferd hos enkeltindivider og i større grupper. Du vil også lære om hvordan klimaendringer påvirker psykisk helse.
Sosialpsykologi handler om hva som gjør oss like, og personlighetspsykologi handler om hva som gjør oss forskjellige. Emnet sosial- og personlighetspsykologi og forskningsmetoder handler om begge disse retningene og samspillet mellom dem.
Hovedformålet med dette kurset er å gi studenter en innledende erfaring med hvordan det er å jobbe med et konkret forskningsprosjekt. Emnet følger forskningsprosessen fra A til Å, fra forskningsspørsmål til rapportering av resultater.
Internship/praksis er et valgfritt emne som vil gi deg en unik mulighet til å tilegne deg praktisk arbeidserfaring innenfor en bedrift, institusjon eller organisasjon som har sitt virke innen fagrelevant arbeid. Dette kan for eksempel være et praksisopphold innen psykisk helsevern, på en skole, i rådgivende organ eller ved forskningsinstitusjoner.
Internship/praksis er et valgfritt emne som vil gi deg en unik mulighet til å tilegne deg praktisk arbeidserfaring innenfor en bedrift, institusjon eller organisasjon som har sitt virke innen fagrelevant arbeid. Dette kan for eksempel være et praksisopphold innen psykisk helsevern, på en skole, i rådgivende organ eller ved forskningsinstitusjoner.