Hopp til hovedinnhold

Statsvitenskap - Studer i Oslo eller på nett

Statsvitenskap som fagfelt har lange tradisjoner og er et veletablert og populært studieområde. Interessen for spørsmål knyttet til politikk, samfunnsorganisering, makt, myndighet og forvaltning er stor blant norske studenter og i samfunnet generelt.

Søk studier

Autoritære ledere, økt polarisering, klimakrise og Covid-19 viser samfunnets økende behov for politisk forståelse, dannelse og analyse. Denne kompetansen er det et åpenbart behov for, både i organisasjoner, hos myndighetene og i bedrifter. 
- Cia Dunstrøm, rektor på Oslo Nye Høyskole 

Opptakskrav på studiene er generell studiekompetanse. Oppstart avhenger om du velger å studere på nett eller campus. 

Du kan velge mellom bachelorgrad i statsvitenskap, årsstudium i statsvitenskap eller enkeltemner innen fagområdet.

Ønsker du å lære mer om hva politikk er, hvordan politikk utøves og balansere mot ulike samfunnshensyn? Om klimakrisen kan løses i et system med suverene stater? Og hvorfor det er så vanskelig å komme til enighet om miljø- og klimapolitikk?  

Studier i statsvitenskap gir deg et solid fundament og en rekke redskaper til å analysere og forklare det som skjer i samfunnet og verden, og til å forstå hva som skjer bak nyhetsstrømmen.

jente med et skilt i demonstrasjon

Bachelorgrad i statsvitenskap 

Bachelorprogrammet i statsvitenskap tilbys både på campus i Oslo og på nett.  

I løpet av bachelorprogrammet har du stor valgfrihet, med 60 studiepoeng til valgemner. Dette inkludere både mulighet for utveksling til Europa, USA, Afrika eller Australia, utplassering i arbeidslivet gjennom internship, eller spennende valgemner. 

Valgemnene har tematikk som migrasjon, freds og konfliktstudier, menneskerettigheter, likestillingspolitikk, terrorisme eller den nordiske modellen. 

Vi har avtaler og gode kontakter som gir våre studenter unike muligheter til å ta fagrelevante internship. Dette gir deg en unik mulighet til å opprette kontakter, skape nettverk og bygge en sterk CV samtidig som du studerer.

Med fullført bachelor i statsvitenskap kvalifiserer du til å søke en rekke samfunnsvitenskapelige masterstudier i Norge og i utlandet, blant annet:

Årsstudium i statsvitenskap  

Om du er nysgjerrig på hva statsvitenskap er, ønsker å omskolere deg eller trenger å utvide kunnskapen din innen politikk og samfunn kan et årsstudium i statsvitenskap være relevant for deg. 

Årsstudiet har samme oppbygging som som første studieår av bachelorgraden. Dette gjør at du kan gå direkte over på andre studieår dersom du ønsker det, eller bygge på emne for emne slik som du ønsker.   

Gjør deg attraktiv for arbeidslivet 

På statsvitenskap har vi stort fokus på å gjøre deg klar og relevant for arbeidslivet, og vi legger til rette for og oppfordrer deg til å engasjere deg i og ved siden av studiene.

Vi bidrar gjerne med innspill til hvordan du kan gjøre deg mer attraktiv for fremtidige arbeidsgivere. Høyskolen har også et eget karriere- og alumnikontor som du kan bruke for veiledning og som organiserer ulike seminarer, møter og kurs. 

Statsvitenskap er midt i blinken for deg som ønsker å arbeide med politikk, offentlig forvaltning, innen organisasjonsliv, statlig utenrikstjeneste, politisk forskning eller kanskje innen media eller som politisk rådgiver. Utdanningen og kunnskapen du får er med andre ord svært anvendelig.     

Engasjerte og anerkjente forelesere 

Fagstaben på statsvitenskap består av en engasjert og dyktig gjeng som er aktive i samfunnsdebatten og innen forskning.

Du kan bli kjent med noen av dem ved å høre på den populære podcasten «Hva skjer med verden?» hvor du ukentlig får innblikk i det internasjonale nyhetsbildet, med diskusjoner rundt storpolitiske utviklinger, oppdateringer fra pågående væpnede konflikter, og mye annet aktuelt stoff fra politikkens verden.

Er du nysgjerrig på det som skjer i samfunnsdebatten er vi sikker på at du vil trives på studiene i samfunnsvitenskap!

Studiemuligheter i statsvitenskap

Tilbake til toppen