Hopp til hovedinnhold
Nettstudier

Bachelor i statsvitenskap med fordypning i samfunnsøkonomi – nettstudium

Har du lyst til å forstå hvordan økonomiske beslutninger påvirker samfunnsutviklingen? Da burde du ta en bachelor i statsvitenskap med fordypning i samfunnsøkonomi. Med denne fordypningen får du innsikt i hvordan økonomiske systemer fungerer, og hvordan politikk og økonomi henger sammen på både nasjonalt og internasjonalt nivå.
 

Søk på dette studiet Dette studiet er også tilgjengelig i Oslo
Fagområde:Statsvitenskap og internasjonale relasjoner
Studiepoeng:180
Studiested:Nettstudier
Studiestart:Høst eller vår
Varighet:Heltid 3 år eller deltid 4-6 år
Opptakskrav:Generell studiekompetanse
Fysisk oppmøte:Nei
Eksamen:Nettbasert
Lånekassen:Godkjent
Pris:kr. 48 000*

*Pris per semester. Registreringsavgift og utgifter til materiell kommer i tillegg.

Du vil lære om mikro- og makroøkonomiske teorier, internasjonal politisk økonomi, og hvordan markeder fungerer. Studiet gir deg en dypere forståelse av hvordan økonomisk politikk påvirker fordeling av ressurser, vekst og utvikling, samt hvordan økonomiske beslutninger påvirker både privat og offentlig sektor.

Hvorfor velge samfunnsøkonomi som fordypning?

Denne fordypningen gir deg et solid faglig grunnlag som er svært ettertraktet i arbeidslivet, og forbereder deg på en rekke karriereveier, inkludert roller innen økonomisk analyse, offentlig politikk, konsulentvirksomhet og internasjonale organisasjoner.

Etter fullført studium, får du en bachelorgrad i statsvitenskap. Samfunnsøkonomi er en faglig fordypning innen denne graden.

Hva lærer du?

Med en fordypning i samfunnsøkonomi får du ferdigheter i økonomisk analyse og et skarpt blikk for hvordan politikk og økonomi henger sammen. Dette gir deg et solid utgangspunkt for videre studier eller en karriere innen analyse, rådgivning og beslutningsstøtte i både offentlig og privat sektor. 

Hos oss blir du en del av et engasjert og inkluderende fagmiljø der undervisning og veiledning står i sentrum. Våre dyktige fagansatte er aktive forskere som deltar i fagutvikling, samfunnsdebatter og samarbeidsprosjekter både nasjonalt og internasjonalt. Dette bidrar til at undervisningen er oppdatert, relevant og tett knyttet til utviklingen i arbeidsmarkedet.

Studiet kombinerer innsikt i politikk, økonomi og forvaltning for å gi deg en helhetlig forståelse av hvordan samfunn styres og utvikles. Her er noen av temaene du vil utforske:

  • Hvorfor svekkes demokratiet i noen land, mens det styrkes i andre? 
  • Hvorfor sliter stater ofte med å bli enige om klima- og miljøpolitikk? 
  • Hvorfor er kvinner og minoritetsgrupper fortsatt underrepresentert i politikken? 
  • Hvordan og hvorfor er velferdsstaten i Norge så omfattende? 
  • Hvorfor oppstår masseprotester mot autoritære regimer i noen land, men ikke i andre?
  • Hvordan påvirker økonomisk politikk fordeling av ressurser i samfunnet?
  • Hvorfor er det større økonomisk ulikhet i noen land enn i andre? 
  • Hvorfor fungerer noen markeder, mens andre feiler?
  • Hvordan kan internasjonale handelsavtaler og økonomisk samarbeid påvirke nasjonale økonomier? 
Les mer om bachelor i statsvitenskap

I løpet av de tre studieårene på statsvitenskap vil du lære mer om forholdet mellom politikk, makt, institusjoner og samfunn, på lokalt, nasjonalt og internasjonalt nivå. I tillegg vil du gjennom fordypningen få særlig innsikt om hvordan etterretningstjenester opererer, strategier for nasjonal og internasjonal sikkerhet, og hvordan globale trusler analyseres og håndteres.

Med en bachelor i statsvitenskap fordyper du deg i politikkens verden, hvordan den utformes og utøves i Norge og verden. Du kommer til å dykke inn i store og små samfunnsspørsmål på lokalt, regionalt, nasjonalt og internasjonalt nivå. Blant annet om klimaendringer, migrasjon, demokrati, konflikt og samarbeid.

Graden bygger på fem sentrale fagområder: politisk teori, internasjonal politikk, komparativ politikk, offentlig politikk og administrasjon, samt samfunnsvitenskapelig forskningsmetode. Studiet dekker alle de nevnte områdene grundig, og legger til rette for stor grad av valgfrihet med 30 studiepoeng frie emner. Da kan du blant annet velge arbeidslivsrelevante alternativer, slik som internship.

Bachelor i statsvitenskap

Fordyp deg i samfunnsøkonomi 

For å få en bachelor i statsvitenskap med fordypning i samfunnsøkonomi, må du gjennomføre fire obligatoriske emner i tillegg til de sentrale statsvitenskapelige emnene:

Utforsk valgemner for større fordypning

I tillegg til de obligatoriske emnene har du 30 studiepoeng som kan brukes på valgfrie emner. Vi anbefaler å velge emner som styrker din økonomiske kompetanse med fordypningsemner som for eksempel:

Studer på heltid eller deltid – tilpass studiet til dine behov

Hos Oslo Nye Høyskole kan du studere på nett – enten på heltid eller deltid – og tilpasse studieløpet etter din egen hverdag. Fleksibiliteten gjør det enklere å kombinere studiene med jobb eller andre forpliktelser.

Deltidsstudier på 4-6 år

Tar du en bachelorgrad som nettstudent ved ONH, kan du velge å ta den på deltid over fire til seks år. Les mer om våre deltidsstudier. 

Mange tror at man må doble varigheten på studiene når man studerer på deltid. På ONH må du ikke ta bachelorgraden din på deltid over seks år. Du kan velge å ta den over fire år.

Tar du en bachelor innen statsvitenskap og internasjonale relasjoner, kan du legge det opp på følgende måte:

  • Heltid på 3 år = 30 studiepoeng i semesteret 
    Estimat for studietid: 7 timer, 5 dager i uka 
  • Deltid på 5 år = 20 studiepoeng hvert semester
    Det første studieåret består av to emner på 15 studiepoeng.
    Estimat for studietid: 22 timer i uka 
  • Deltid på 6 år = 30 studiepoeng i året
    Det første studieåret består av to emner på 15 studiepoeng. Ellers kan du ta 10 studiepoeng det ene semesteret og 20 studiepoeng det andre. 
    Estimat for studietid: 17 timer i uka 

Læringsplattformen Qybele – ditt digitale klasserom

Qybele er den digitale plattformen som følger deg gjennom hele studiet. Her får du tilgang til digitale forelesninger, faglige ressurser, du har mulighet for å danne kollokviegrupper og tilgang på faglig veiledning.  
Med denne utdanningen vil du stå godt rustet til å jobbe med økonomisk analyse, politikkutvikling, rådgivning og beslutningsstøtte i både privat og offentlig sektor. Kombinasjonen av statsvitenskap og samfunnsøkonomi gir deg en unik kompetanse som er etterspurt i arbeidsmarkedet.

Få verdifull arbeidserfaring gjennom internship

Som student ved Institutt for statsvitenskap og internasjonale relasjoner får du en unik mulighet til å kombinere teori med praksis. Oslo Nye Høyskole er blant få høyskoler med samfunnsvitenskapelig utdanning i Norge som tilbyr internship som en del av bachelorgraden.
Et internship gir deg praktisk arbeidserfaring og innsikt i hvordan teori omsettes til praksis i arbeidslivet. Vi samarbeider med attraktive arbeidsgivere i både offentlig og privat sektor, noe som gir våre studenter fortrinn på utvalgte internship-stillinger. Dette kan gi deg verdifull erfaring, bygge nettverk og styrke din CV før du er ferdig med studiene.

Her finner du datoene for samlingene

For studieprogrammene ved Institutt for statsvitenskap og internasjonale relasjoner arrangeres det minimum én felles digital samling per semester.

Du kan delta på så mange samlinger du ønsker. Samlingene er ikke emnespesifikke, men tar for seg ulike faglige problemstillinger og temaer. Dette varierer fra samling til samling. Det er også fokus på studieteknikk og det å være nettstudent, og samlingene gir gode muligheter til å bli kjent med både medstudenter, fagansatte og høyskolen. Noen av samlingene kan finne sted fysisk på campus i Oslo.

5. semester: 30 sp fordypningsemner / 30 sp valgemner / Utveksling
Tilbake til toppen