Hopp til hovedinnhold
Nettstudier

Master i psykologi: Fordypning i kognitiv psykologi og teknologi

Ønsker du å lære om hvordan kunnskap i kognitiv psykologi og teknologi kan kombineres? Dette studiet skal gi deg ferdigheter knyttet til anvendelse av kognitiv psykologisk kunnskap for utvikling og bruk av teknologiske løsninger, inklusive kunstig intelligens (KI).

* Pris pr. semester. Registreringsavgift og utgifter til materiell kommer i tillegg

Dette studiet har oppstart høsten 2025. 

Opptakskrav:Det er særlige opptakskrav for master. Les mer
Søknadsfrist:15. mars (deretter rullerende opptak)
Studiestart:Høst. Les mer
Studiested:Nettstudier
Studieomfang:Heltid
Lånekassen:Godkjent

Dette masterprogrammet er skreddersydd for deg som vil kombinere kognitiv psykologi med teknologiske løsninger og utvikle ferdigheter som er direkte relevante i dag. Du vil få en grunnleggende forståelse for logikken bak programmering, innsikt i hvordan kunstig intelligens påvirker beslutningsprosesser og adferd, både individuelt og i samfunnet. I tillegg får du en dypere forståelse for sentrale møtepunkter mellom mennesker og teknologi. 

Skill deg ut i arbeidsmarkedet med en unik kombinasjon av psykologisk innsikt og teknologisk forståelse som gir verdifulle perspektiver og viktig kompetanse i en tid preget av raske digitale endringer.

et banner som viser gode resultater fra studiebarometeret til masterstudiene til oslo nye høyskole

Hva lærer du?  

Studiet gir deg inngående kunnskap om hvordan teknologisk utvikling påvirker menneskelig kognisjon og hvordan denne forståelsen kan brukes til å utvikle bedre digitale løsninger. Du lærer hvordan sosial og kulturell kontekst former vår tenkning og oppfatning, hvordan teknologiske verktøy kan forbedre kognitive prosesser, og hvordan informasjon fra sosiale medier og stordata (big data) kan påvirke valg og adferd. 

Du lærer du blant annet: 

  • å anvende sosial- og kognitiv psykologisk teori i analyser av brukeropplevelse, forbrukeratferd og design.
  • å designe og gjennomføre empiriske studier for å undersøke spørsmål om forbrukeratferd.
  • grunnleggende programmeringsferdigheter, som enkle Python-algoritmer, og hvordan disse kan brukes i sammenheng med psykologiske teorier. 
  • analysere menneskelige bidrag til teknologi og hvordan teknologi igjen påvirker menneskelig atferd og kognitiv fungering.
  • kan integrere kunnskap om menneskelige forutsetninger og vurdering av samfunnsnytten i design av teknologiske løsninger på anvendte problemstillinger.

kognisjon og teknologi

Studiets oppbygging og gjennomføring

Masterprogrammet er et toårig fulltidsstudium. Studiet er bygget opp av emner på 7,5, 15 og 60 studiepoeng, inkludert en avsluttende masteroppgave. I 2. semester velger du mellom “Anvendt kvalitativ forskningsmetode” (PSY4450) eller “Anvendt kvantitativ forskningsmetode” (PSY4460). Masteroppgaven skrives i 3. og 4. semester. 

Studieopphold i utlandet

Oslo Nye Høyskole samarbeider med Tanga International Competence Centre i Tanzania, der studenter får verdifull internasjonal erfaring. Høyskolens ernæringsstudenter har hatt praksis på lokale sykehus, eldrehjem og barnehjem. Helsepersonell har deltatt på tropekurs, og bachelorstudenter har benyttet muligheten til skriveopphold for bacheloroppgaven. Denne unike muligheten er også åpen for masterstudenter.

Utveksling

I andre semester kan du reise på utveksling til ett av våre samarbeidsuniversiteter. Dette gir deg en unik mulighet til å fordype deg i nye akademiske tilnærminger, utvide ditt nettverk og utvikle verdifulle interkulturelle ferdigheter som styrker din faglige og personlige utvikling.

Undervisning

Som nettstudent får du tilgang til vår digitale læringsplattform Qybele. Her finner du alle læringsressurser og har mulighet til å kommunisere med medstudenter, administrasjonen og de fagansatte. Plattformen brukes blant annet til eksamensgjennomføring, fagstoff, videoforelesninger og kommunikasjon om undervisningsopplegg. Undervisningen kombinerer fleksibilitet gjennom asynkrone læringsaktiviteter med faste tidspunkter for obligatoriske digitale fellesaktiviteter. Dette bidrar til å fremme dialog, samarbeid og et sterkt læringsmiljø. 

Veien videre etter studiet

Mastergraden gir deg muligheter til å forfølge en karriere innen en rekke ulike felt:    

  • Konsulent/rådgiver innen digitalisering
  • Kursutvikler innen digital læring
  • Analytiker, innsikt om menneskelig atferd og anvendelse av teknologi
  • Forskerkarriere (Ph.D.-utdanning krever vanligvis karakteren A eller B på masteroppgaven)
  • Høyskolelektor innen psykologi
  • Undervisning /kursing innen menneske og teknologi-samspill
  • Prosjektarbeid (utforming, gjennomføring og evaluering av digitaliseringsprosesser og utvikling av teknologi til brukergrupper) 

For å få studieplass på master i psykologi må du ha:

  • Bachelorgrad i psykologi med C i snitt 
  • 80 studiepoeng i psykologiemner 
  • 15 studiepoeng i forskningsmetode

Vi tar til enhver tid inn søkerne med best snitt. Dersom du ikke får tilbud, settes du på venteliste og vil vurderes ved nye opptak som skjer jevnlig frem mot studiestart.

Går du fortsatt på bachelorgraden ved en annen institusjon? 
Da må du laste opp karakterutskrift for alle avlagte emner, samt en bekreftelse som opplyser om hvilke emner som gjenstår og når forventet sluttdato er.
Det må fremkomme av dokumentet at du har eller er i ferd med å ta fagkravene.

Hvis du er i ferd med å ta opp emner når du søker, er det viktig at du skriver dette i kommentarfeltet på søknadsskjemaet og laster opp dokumentasjon fra lærestedet. 
Har du fått emner innpasset på ditt vitnemål, må vi se karakterutskrift fra institusjonen emnene ble bestått hos.

Dersom du har utdanning fra utlandet må du også oppfylle språkkrav i norsk og engelsk.

Arbeidskrav og eksamensform 

Studiet inkluderer ulike arbeidskrav som må godkjennes for å kunne avlegge eksamen. Disse inkluderer obligatorisk oppmøte på flere seminarer og webinarer, muntlige presentasjoner og nettbaserte kurs. Studieprogrammet har ulike eksamensformer, som mappeeksamen, skriftlig semesteroppgave, prosjektbeskrivelse og 48-timers skriftlig eksamen. 

Masteroppgaven  

Masteroppgaven skal ha et tydelig fokus på fordypningsområdet kognitiv psykologi og teknologi. Den skal være på mellom 16 000 og 20 000 ord og forsvares muntlig. For å levere oppgaven kreves Innlevering av utvidet prosjektbeskrivelse, godkjent veiledningskontrakt, prosjektpresentasjon i seminar/webinar og tilbakemelding til medstudents prosjektpresentasjon i seminar/webinar. 

Tilbake til toppen