Hopp til hovedinnhold
Studier i Oslo

Bachelor i freds- og konfliktstudier med fordypning i etterretning og internasjonal sikkerhet

Med en bachelor i freds- og konfliktstudier vil du lære å forstå og analysere hvordan ulike samfunnskrefter påvirker fred og konflikt. Ved å velge fordypning i etterretning og internasjonal sikkerhet, vil du også få innsikt i hvordan nasjoner beskytter sine interesser og håndterer globale trusler. 


Søknadsskjemaet åpner 2. januar 2025. 
Registrer deg under, og bli varslet når du kan søke på dette studiet.
 

* Pris pr. semester. Registreringsavgift og utgifter til materiell kommer i tillegg
Få mer informasjon om studiet Dette studiet er også tilgjengelig som nettstudium
Opptakskrav: Generell studiekompetanse
Studiestart: Høst. Les mer
Studiested: På campus
Studieomfang: Heltid
Lånekassen: Godkjent
Eksamen: Nettbasert

Med dette studiet får du en fordypning i etterretning og internasjonal sikkerhet, som gir dypere kunnskap om etterretningsstrategier, sikkerhetspolitiske analyser og håndtering av internasjonale konflikter. Studiet gir deg verdifulle ferdigheter til å analysere og forstå komplekse sikkerhetsspørsmål i vår globale verden. Gjennom fordypningen vil du lære om etterretningstjenesters operasjoner, nasjonale og internasjonale sikkerhetsstrategier, og hvordan globale trusler blir analysert og håndtert, mens du studerer i Oslo. 


Etter fullført studium, får du en bachelorgrad i freds- og konfliktstudier. Etterretning og internasjonal sikkerhet er en faglig fordypning innen denne graden.
 

Les mer om bacheloren i freds- og konfliktstudier

Vi lever i en sammensatt og kompleks verden som til tider kan virke både uoversiktlig og uforståelig. Hvorfor oppstår kriger? Hva påvirker internasjonal politikk? Med freds- og konfliktstudier vil du tilegne deg både teoretiske og praktiske verktøy som kan øke forståelse og kunnskap om disse temaene. 

Oslo Nye Høyskole var den første utdanningsinstitusjonen i Norge som tilbød en bachelorgrad i freds- og konfliktstudier. Studiet bygger på kunnskap fra en rekke fagdisipliner, som statsvitenskap, historie, jus, økonomi, kulturstudier og sikkerhetsstudier. I løpet av tre spennende år vil du lære å forstå verden fra ulike perspektiver.

Bachelor i  freds- og konfliktstudier

Hva lærer du?

Dette studiet gir deg omfattende kunnskap, ferdigheter og kompetanse om internasjonale forhold, hendelser og utviklingstrekk. 


På dette studiet lærer du blant annet om: 

  • Hvordan begreper som fred, krig, konflikt og vold defineres   
  • Årsakene til væpnede konflikter
  • Religionens rolle i fred og konflikt
  • Forholdet mellom demokrati og fred
  • Krig og dets potensielle positive og negative sider
  • Klimaendringenes påvirkning på voldelige konflikter
  • Etterretningsvirksomhetens innvirkning på nasjonal og internasjonal sikkerhet
  • Trusler fra cyber-angrep og mulige mottiltak

 

Hva består fordypningen av?

For å oppnå en bachelorgrad i freds- og konfliktstudier med fordypning i etterretning og internasjonal sikkerhet, må du fullføre tre obligatoriske emner i tillegg til de grunnleggende emnene i freds- og konfliktstudier. De tre emnene er: 

Alle emner i fordypningen er tilgjengelig å ta som nettbaserte emner, men ikke alle emnene undervises på campus hvert år. Dersom du er stedlig student i freds- og konfliktstudier, og ønsker en fordypning i etterretning og internasjonal sikkerhet, kan det hende noen av emnene må tas digitalt. 

skjermer i et mørkt rom som viser verdenskart med koblete linjer

Internship, kurs eller utveksling 

Under studiet har du muligheten til å ta internship, ta kurs i konflikthåndtering eller studere et semester i utlandet. Internship gir deg verdifull arbeidserfaring, nettverksmuligheter og en styrket CV. 

Du kan også ta et semster i utlandet i løpet av bachelorstudiene dine. Se hvor du kan dra på utveksling her →

Karrieremuligheter og videre studier

Kompetanse i internasjonale forhold er høyt etterspurt i både private og offentlige sektorer, ideelle og internasjonale organisasjoner, forskningsinstitusjoner og akademia. Ferdigheter og kunnskap innen freds- og konfliktstudier er et viktig skritt mot en spennende karriere og åpner muligheter både i Norge og internasjonalt.  


Mulige arbeidsgivere er:

  • utenriksdepartementet eller andre departementer
  • FN-systemet
  • humanitære organisasjoner (som Flyktninghjelpen, Krikens Nødhjelp, Amnesty International, Norsk Folkehjelp og mange flere)
  • offentlige etater (som UDI, Nav)
  • konsulentbyråer
  • utdanning og akademia (universitets- og høyskolenivå eller i grunnskolen og videregående)
  • samfunnsforskning (PRIO, FNI, ISF, Nupi m.fl.)
  • forsvaret og etterretning
  • interesserorganisasjoner og tenketanker
  • politiske partier
  • mediehus
     

Med fullført bachelor i freds- og konfliktstudier kvalifiserer du også til å søke en rekke samfunnsvitenskapelige masterstudier i Norge og i utlandet.

Se datoer for samlingene her

For studieprogrammene ved Institutt for statsvitenskap og internasjonale relasjoner arrangeres det minimum én felles digital samling per semester.

Du kan delta på så mange samlinger du ønsker. Samlingene er ikke emnespesifikke, men tar for seg ulike faglige problemstillinger og temaer. Dette varierer fra samling til samling. Det er også fokus på studieteknikk og det å være nettstudent, og samlingene gir gode muligheter til å bli kjent med både medstudenter, fagansatte og høyskolen. Noen av samlingene kan finne sted fysisk på campus i Oslo.

5. semester: fordypningsemner, valgfrie emner eller utveksling

For å få godkjent bachelor i freds- og konfliktstudier med fordypning i etterretning og internasjonal sikkerhet er det tre obligatoriske emner du må ta.

Du velger selv om du vil ta disse emnene i løpet av 2. eller 3. året. 

Tilbake til toppen