Hopp til hovedinnhold
Nettstudier

Bachelor i freds- og konfliktstudier – nettstudium

Vi lever i en sammensatt og kompleks verden som til tider kan virke både uoversiktlig og uforståelig. Hvorfor oppstår kriger? Hva påvirker internasjonal politikk? Med freds- og konfliktstudier vil du tilegne deg både teoretiske og praktiske verktøy for å forstå og diskutere hvordan ulike krefter i samfunnet bidrar til å skape fred og konflikt.

* Pris pr. semester. Registreringsavgift og utgifter til materiell kommer i tillegg
Søk på dette studiet Dette studiet er også tilgjengelig i Oslo
Opptakskrav: Generell studiekompetanse
Studiestart: Høst og vår
Studiested: Nettstudier
Studieomfang: Heltid og deltid
Lånekassen: Godkjent
Eksamen: Nettbasert
Fysisk oppmøte: Nei

I løpet av tre spennende studieår vil du lære å forstå verden fra ulike perspektiver. Det å forstå samtidens internasjonale forhold er etterspurt i både private og offentlige institusjoner, ideelle og internasjonale organisasjoner, forskningsinstitusjoner og akademia.

Hva lærer du?

Studiet vil gi deg kunnskap, ferdigheter og kompetanse innen internasjonale forhold, hendelser og utviklingstrekk. Freds- og konfliktstudier er et tverrfaglig studium, og det bygger på kunnskap fra en rekke fagdisipliner, som statsvitenskap, historie, jus, økonomi, kulturstudier og sikkerhetsstudier.


På dette studiet lærer du blant annet om: 

  • Hva ligger egentlig i begreper som fred, krig, konflikt og vold?
  • Hvorfor oppstår væpnede konflikter?
  • Hvorfor valgte verdenssamfunnet å intervenere i Libya, men ikke Syria?
  • Finnes det egentlig regler i krig?
  • Hvilken rolle spiller religion i fred og konflikt?
  • Er det noen sammenheng mellom demokrati og fred?Hvorfor er det så vanskelig å reformere FN?
  • Er krig utelukkende negativt?
  • Vil klimaendringene føre til flere voldelige konflikter?
  • Kan brudd på menneskerettigheter rettferdiggjøres i kampen mot terrorisme?
     

Som nettstudent vil læringsplattformen Qybele bli ditt viktigste verktøy under studiene. På plattformen vil du få tilgang til undervisning, oversikt over timeplan og arbeidskrav. Der får du også personlig veiledning og gode kommunikasjonsverktøy for å diskutere og snakke med medstudenter. I tillegg vil en studentrådgiver følge deg gjennom hele studietiden. 

mannlig student med caps smiler til kamera mens han sitter ved en pult hvor pcen hans står oppslått

Internship, kurs eller utveksling 

I løpet av studiet har du mulighet til å ta internship og gjennomføre kurs i konflikthåndtering eller ta et semester i utlandet

Både internship og utveksling kan gi deg en unik mulighet til å få erfaring fra arbeidslivet, knytte nyttige kontakter for karrieren din og styrke CV'en din til du skal begynne og søke jobber selv. 

en kvinne og en mann står foran et maleri av Frithjof Nansen
Juni valgte å ta et internship ved Fridtjof Nansens institutt i løpet av sin bachelorgrad i freds- og konfliktstudier. Foto: Privat

Juni valgte en bachelor i freds- og konfliktstudier fordi hun fikk muligheten til å ta et arbeidsrettet og -revelant internship i løpet av studietiden sin. Hun var selv usikker på hvilke valg hun skulle ta, men landet til slutt på et internship ved Fridtjof Nansens Institutt - hvor hun kunne dyrke mer av sine egne interesser. Juni har en klar oppfordring til andre som vurderer internship: 

Enten du er student ved Oslo Nye Høyskole allerede og selv vurderer muligheten for internship, eller om du fortsatt er i tenkeboksen med for- og imot-lister eller andre tankerekker tilknyttet studievalg, vil jeg komme med en aldri så liten oppfordring: Våg å prøve, våg å følge personlige interesser og skape egne muligheter basert på disse.

Les mer om Juni sine refleksjoner rundt studie- og internshipvalg

Bachelor med fordypning

Kunne du tenkte deg å ta en fordypning mens du studerer? Du kan også ta en bachelor i freds- og konfliktstudier med fordypning i etterretning og internasjonal sikkerhet. 

Les mer om fordypningen

Jobbmuligheter og videre studier

Kunnskaper, ferdigheter og kompetanse innenfor freds- og konfliktstudier er et viktig steg på veien mot en spennende jobb og åpner for muligheter både i Norge og utlandet. 


Potensielle arbeidsgivere er:

  • utenriksdepartementet eller andre departementer
  • FN-systemet
  • humanitære organisasjoner som Flyktninghjelpen, Krikens Nødhjelp, Amnesty International, Norsk Folkehjelp m.m.
  • offentlige etater som UDI, Nav
  • konsulentbyråer
  • utdanning og akademia (universitets- og høyskolenivå eller i grunnskolen og videregående)
  • samfunnsforskning ved for eksempel PRIO, FNI, ISF, Nupi, m.fl.
  • forsvaret og etterretning
  • interesserorganisasjoner og tenketanker
  • politiske partier
  • media
     

Med fullført bachelor i freds- og konfliktstudier kvalifiserer du også til å søke en rekke samfunnsvitenskapelige masterstudier i Norge og i utlandet,

Se mer informasjon om nettstudier her


 

Se datoer for samlingene her

For studieprogrammene ved Institutt for statsvitenskap og internasjonale relasjoner arrangeres det minimum én felles digital samling per semester.

Du kan delta på så mange samlinger du ønsker. Samlingene er ikke emnespesifikke, men tar for seg ulike faglige problemstillinger og temaer. Dette varierer fra samling til samling. Det er også fokus på studieteknikk og det å være nettstudent, og samlingene gir gode muligheter til å bli kjent med både medstudenter, fagansatte og høyskolen. Noen av samlingene kan finne sted fysisk på campus i Oslo.

1. semester, valgfrie emner eller utveksling
Tilbake til toppen