Bachelor i anvendt psykologi med fordypning i organisasjonspsykologi
Ønsker du å lære om hvordan mennesker fungerer i organisasjoner samtidig som du får en solid grunnkompetanse i psykologi? Da kan en bachelor i anvendt psykologi med fordypning i organisasjonspsykologi være noe for deg.
Opptakskrav: | Generell studiekompetanse |
Studiestart: | Høst og vår |
Studiested: | Nettstudier |
Studieomfang: | Heltid og deltid |
Lånekassen: | Godkjent |
Eksamen: | Nettbasert |
Fysisk oppmøte: | Ja - se informasjon under |
Hva er det som driver våre handlinger? Hvordan fungerer vi som mennesker i samspill med andre og med omverdenen? Psykologi gir deg innsikt om hva som påvirker adferd, tenkning, følelser og samhandling. Med en fordypning i organisasjonspsykologi lærer du om de psykologiske prosessene som påvirker oss i arbeidslivet, og som er viktige i forståelse av ledelse og arbeidsmiljø, og hvordan organisasjoner fungerer.
Etter å ha fullført dette studiet, får du en bachelorgrad i anvendt psykologi. Organisasjonspsykologi er en faglig fordypning innen denne graden.
Hva lærer du?
Dette bachelorprogrammet passer for deg som er interessert i psykologi og som ønsker å lære mer om hvordan mennesker fungerer i organisasjoner. I dette studiet lærer du om flere av psykologiens grunndisipliner, i tillegg til fordypninger innen omstilling, arbeidsmiljø og samspill i organisasjoner, tematikk som er relevant for arbeidslivet.
På dette studiet lærer du blant annet om:
- Grunnleggende teori innen psykologi generelt og hvordan denne kan anvendes i organisasjons- og arbeidsliv
- Hvordan vi påvirkes av omgivelsene rundt oss, og hvordan vi påvirker andre
- Sosiale og kulturelle faktorer som påvirker arbeidsmiljø og helse
- Tankeprosesser, tankefeil, hukommelse og beslutningstaking
- Hvordan vi oppfatter, tolker, beskriver og forklarer hendelser og handlinger som omfatter oss selv eller andre i dagliglivet og i arbeidslivet
- Sammenhengen mellom hjernen og atferd, for eksempel hvordan hjernens utvikling er med på å påvirke risikoatferd, og evnen vår til å planlegge og resonnere
- Hvorfor vi har den personligheten vi har, og hva som gjør oss mennesker like og ulike hverandre
- Ulike psykiske lidelser og mulige årsaker til hvorfor noen individer utvikler psykiske lidelser, mens andre ikke gjør det
- Terapeutrollen, terapeutisk relasjon og den terapeutiske alliansen mellom pasient og terapeut
Fordypning i organisasjonspsykologi
Men fordypning i organisasjonspsykologi lærer du om de organisatoriske, sosiale og psykologiske prosesser som har betydning for aktørene i arbeidslivet. Du lærer blant annet om hvordan man kan skape et godt og inkluderende arbeidsmiljø, hvordan endring og omstilling påvirker arbeidstakere, og hvordan arbeidslivet utvikler seg fremover. I tillegg får du praktisk kunnskap om kommunikasjon og håndtering av konflikter.
Fordypningen består av følgende emner:
- Endring og omstilling - PSY2420 (7,5 sp)
- Arbeid, helse og inkluderende arbeidsliv - PSY3950 (7,5 sp)
- Fremtidens arbeidsliv - PSY2710 (7,5 sp)
- Kommunikasjon og konflikt i arbeidslivet - PSY2740 (7,5 sp)
Videre studier og arbeidsrelevans
Med en bachelorgrad i anvendt psykologi kan du fortsette med masterstudier på ONH. Du kan også søke på en rekke masterstudier på ulike læresteder. Videre er du kvalifisert til å søke på en rekke stillinger i ulike felt, spesielt om du ønsker å jobbe med mennesker og systemer rundt dem.
Etter studiet kan du jobbe med:
- HR- og personalarbeid
- Rådgivning og veiledning
- Ledelse og administrasjon
- Psykisk helsevern
- Kriminalomsorg og krisesentre
- Helse- og omsorgssektoren
- Skole og barnehage
Følgende emner har obligatoriske samlinger/undervisning. Disse samlingene skjer på nett for nettstudenter og er forventet å være todagers samlinger for hvert av disse emnene.
- Konsulterende psykologi - PSY3270 (samling over to dager 2. studieår)
Emnet i sin helhet tar sikte på å gi deg en grundig innføring i kommunikasjonsferdigheter som er grunnleggende for endring gjennom samtale. Emnet skal gjøre deg i stand til å forstå en endringsprosess og å utvikle noen av de ferdighetene som er nødvendige for å være en effektiv hjelper. Gjennom ulike øvelser og bruk av case vil du få trening i bruk av kommunikative ferdigheter i praksis.
Denne samlingen går over 2 dager, og som nettstudent kan du velge om du vil delta på nett, eller på campus.
- Kommunikasjon og konflikt i arbeidslivet - PSY2740 (3. studieår)
Planlagt samling over 2 dager, men forbehold om endringer.